streda 3. februára 2016

Published 17:03 by with 0 comment

15 dôvodov, prečo je Táňa Pauhofová slovenská Audrey Hepburn.


Raz sa hercov Slovenského národného divadla pýtali, ktorá slovenská herečka by mohla byť naša Audrey Hepburn/má k nej najbližšie. Všetci do nohy označili Táňu Pauhofovú. Vtedy som len nechápal, pousmial sa nad tým a povedal si: "To určite."

... musel som síce vypiť ešte veľa mliečka a utrieť si ho z brady, ale dnes už chápem, prečo sa do tak vysokej miery zhodli práve na tomto mene. Úplne. Ak niekto, slovenská Audrey je rozhodne práve Tánička! A tu je pár dôvodov, prečo sa tieto dve skvelé herečky na seba podobajú, aj keď vyzerajú úplne inak:

Ešte by som chcel upozorniť, že osobne, samozrejme, nepoznám ani jednu a v prípade Audrey to žiaľ už ani nie je možné, takže ide o čisto subjektívny pohľad diváka, ostatne rovnako ako všade inde na tomto blogu. Ak sa ale stretne subjektívny názor na jednu herečku a veľmi podobný názor na herečku inú, niečo objektívne na tom bude. Takže:

1.) Krása. Začneme tak zľahka. Na čo si klamať, neprajníci sa síce nájdu vždy, ale Táňa je jednoducho krásna. Audrey je jednoducho krásna. As simple as that. Plus, rovnako ako Audrey, si o sebe dlho myslela, že je škaredá. Táni, nie si. A bola si zlatá, aj keď si bola ešte len škriatok. :-) 

2.) Večná skromnosť. A neuveriteľná pokora. Nech dosiahne hocičo, vždy sa drží pri zemi. Niekto by mohol povedať, že Táňa je ešte príliš mladá na takýto výrok, ale stačí sa pozrieť na to, čo už dosiahla a ako sa k svojim úspechom vyjadruje, ako celkovo vystupuje. To je niečo, čo v človeku buď je, alebo nie je a ak je, tak odjakživa a navždy. 

3.) Úsmev. Tu nie je veľa, čo k tomu povedať. Pozrite sa na Táničku, ako sa usmieva. Potom na Audrey. A potom znovu na Táničku. Got it?

4.) Nielen že vie vyzerať, ale skutočne vie aj hrať. Akože, fakt dobre hrať. To je niečo, čo sa u herečiek nielen na Slovensku, ale aj vo svete vidí len veľmi zriedkavo. 

5.) Zvnútra je ešte krajší človek ako zvonka. Všetky vodítka na to ukazujú. Stačí si pozrieť/prečítať nejaké to interview. Dôkaz napríklad v nasledujúcom bode.

6.) Ľudskosť. Potreba pomáhať iným. U Audrey snáď netreba spomínať jej prácu s UNICEF. Tánička si na diaľku "adoptovala" dievčatko z Kene, ktorej pomáha. Obdivuhodná je už len tá idea v rokoch, kedy je minimálne pracovne vyťažená najviac. 

7.) Vždy je na poslednom mieste. Tu trochu tipujem, nemám titul z psychológie a je to skôr súkromná vec, ale zo všetkých dostupných zdrojov proste mám ten pocit. Vždy najskôr podať niekomu pomocnú ruku a až potom si pomôcť sama sebe s tou druhou. Nikdy pre seba dosť dobrá, čo dokáže ako poháňať vpred, tak v rôznom rozsahu brzdiť. 

8.) Wit. Tu si pomôžem s angličtinou. Má v sebe niečo, čo sa označuje ako: "The ability to think and say intelligent, clever and funny things," taká tá schopnosť byť vtipný, príjemný a vystupovať pri tom inteligentne. V slovenčine je najbližší ekvivalent pravdepodobne slovo "dôvtip," ale nie je to celkom presné, resp. nevystihuje celú podstatu významu.

(zdroj: AVON, Google a malá úprava mojou maličkosťou)

9.) Charizma. Obrovská. O veľkosti Burdž Chalífa. Veď sa kuknite...  

10.) Intelekt. Opäť, stačí sa pozrieť, ako vystupuje. A ak by chodila k nám na fakultu, bol by z nej určite dobrý patológ! Navyše, dal by som ruku do ohňa (minimálne cudziu) za to, že rokmi pôjde s gráciou tak, ako Audrey - žiadne plastiky, botox, podobné "vylepšenia" a chujoviny. Taktiež sa zapája do rôznych aktivít, kde nestačí len vyzerať.  

11.) Dobrota. Tánička, rovnako ako Audrey, je femme fatale s príliš dobráckymi vlastnosťami na to, aby bola femme fatale, čo je snáď tá najkrajšia možná kombinácia. +  Postava. Chudučká, nohy ako paličky, stále ženská. Viac ako všetky kolegyne v širokom okolí.

12.) Sex appeal. Hovoriac o postave a femme fatale... Audrey to povedala za mňa (samozrejme platí aj pre Táničku, veď preto to tu píšem):
"I know I have more sex appeal on the tip of my nose than many women in their entire bodies. It doesn't stand out a mile, but it's there."

"I don't need a bedroom to prove my womanliness. I can convey just as much sex appeal, picking apples off a tree or standing in the rain.”

Opäť, kto má zdravé očká, prípadne optimálnu korekciu, si môže povedať len: True dat! 

13.) Je sama sebou. Absolútne na nič sa nehrá, aj keď je tak dobrá herečka.

14.) Vnútorné vyžarovanie. Toto je také súkromné okienko, ktoré u ľudí mám. Sympatická na pohľad. A nie je to charizma. Ľudia môžu byť charizmatickí a pritom nemať "toto". Zvláštne nepomenovateľné niečo, čo má z herečiek v sebe napr. aj Keira Knightley a nenormálne dobre to funguje. 

15.) Láska. Ako? To najlepšie na koniec? Tánička sa viackrát vyjadrila, že láska je stredobodom jej vesmíru. K tomu takto:
(zdroj: www.pinterest.com)

16.) Introvert. Neviem, či k tomu treba niečo dodávať, možno len toľko, že v posledných dvoch bodoch sme v tom traja. Možno by si človek povedal, že herečka/herec musí byť práve extrovert, opak je ale pravdou. Očividne. :-) A áno, v nadpise je 15, ale šestnástka tam nevyzerá tak kúl. Zvyknite si, ľudia klamú... A je to len dôkaz, že tieto skvelé herečky sú si naozaj v mnohom podobné. Poznať ich osobne, alebo len bádať viac do hĺbky ako divák, zhôd by bolo určite oveľa viac.

A čo to teda celé znamená?
Pre tých, ktorí majú radi Audrey tak ako ja minimálne toľko, že v tak malej krajine máme tak veľké šťastie mať herečku, ktorá sa jej veľmi približuje a môžeme ju vidieť v divadle, vo filme, v televízii,... Tak šup na stránku činohry SND a kultúrne sa vyžiť na jednom z predstavení! Ono je tam okrem Táničky ešte zopár hercov a herečiek, na ktorých stojí za to hodiť očkom. :-) 

      edit

0 komentárov:

Zverejnenie komentára